En bra projektledning skapar framgång, engagemang, arbetsglädje och motivation. Att driva förbättringsarbete med Byggprocessmätning™ handlar om att säkerställa projektets funktion och framgång genom att samla in och ta vara på alla inblandade parters åsikter och upplevelse av projektets olika delar.
Byggprocessmätning™ utgör en plattform för faktabaserat förbättringsarbete där uppföljning och benchmarking är viktiga faktorer, exempelvis i partnering- och samverkansprojekt. Syftet är att stimulera en effektivare byggprocess, högre måluppfyllnad och bättre projektekonomi i projekten. Byggprocessmätning™ innefattar en vetenskapligt underbyggd och statistiskt validerad modell. Modellen har en förklaringsgrad på 75 % vilket innebär att modellen till ungefär 75 % kan förklara variationerna i hur väl ett projekt upplevs fungera.
Byggprocessmätning™ bygger på att mätning sker löpande och att samtliga projektmedarbetare deltar, oavsett roll eller organisationstillhörighet. Detta stimulerar bland annat till högre grad av samverkan, kommunikation, engagemang och vilja att förbättra. Resultatet ger en gemensam bild av projektets funktion och kvalitet och utgör en utmärkt grund i förbättringsarbetet.
Med utgångspunkt i kvalitetsmätningens resultat leder Prifloats konsulter workshops där projektets styrkor, svagheter, lärdomar och erfarenheter skapar medvetenhet och insikter om projektets förbättringsmöjligheter. En workshop ger er bland annat samsyn om nuläge och målbild, framtagning av fokusområden och förbättringsaktiviteter, avstämning av nuläge mot projektets mål samt framtagning av delmål för att uppnå långsiktiga projektmål.
En metod för att kvalitetssäkra projektets funktion
En bas för att bedriva ett aktivt förbättringsarbete
Ett arbetssätt där skapade förbättringsaktiviteter baseras på fakta
Ett arbetssätt som lyfter fram framgångsfaktorer
Senior verksamhetskonsult & Samverkansledare
023-66 77 207 070-668 66 73 david.hofverberg@prifloat.se”Vi ser det här som en del i vårt arbete med utökad samverkan där vi jobbar med ledningsfrågor och gemensamma målsättningar för entreprenörer och beställare”
Bengt Högberg, Projektledare Trafikverket Marieholmsförbindelsen