Prifloat Consulting blir en del av Binosight! till pressreleasen

Andreas Salomonsson tar över rodret för Prifloat

Andreas Salomonsson

Fem korta frågor till Andreas Salomonsson som första oktober klev in som ny Vd i Prifloat Consulting AB.

 

Beskriv människan Andreas med några få ord

– Ett nyfiket energiknippe. En lagspelare som brinner för att bygga teamet, alltid övertygad om att vi ska uträtta stora saker tillsammans! Småbarnsförälder. Så det blir mycket lek och bus när jag inte jobbar. Annars har jag också en stor passion för musik, oavsett om det handlar om lyssna, själv spela eller dansa till den!

 

Vilken bakgrund har du?

– Jag läste till civilingenjör på KTH och mitt första jobb var faktiskt här på Prifloat. Då var jag ansvarig för att  bygga upp affären inom Byggprocessmätning och det var också så mitt intresse för byggbranschen, och framför allt dess utmaningar, väcktes. Efter fyra år där lockades jag över till Centigo som är ett betydligt större konsultbolag. Där blev jag skolad i affärs- och verksamhetsutveckling. Under drygt fyra år jobbade jag som projekt- och förändringsledare i stora transformationsprojekt. Även då mot byggsektorn. Mycket lärorikt!

 

Och nu är du tillbaka på Prifloat, varför det?

– När jag fick erbjudandet kändes det självklart på något sätt. Jag känner mig trygg i bolagets fina värderingar och blir även en del av ett väldigt kompetent team. Jag tycker också om Prifloats sätt att angripa verksamhetsutveckling. Den bygger på att vi måste involvera och utveckla människor för att lyckas förbättra verksamheter. Sedan brinner jag ju för utveckling och känner att Prifloat har en väldigt spännande tillväxtresa framför sig.

 

Vilka är dina styrkor och vad kommer du att bidra med?

– En av mina starkaste drivkrafter är att ladda in energi, sprida glädje och bygga teamet. Jag tycker också att det är väldigt kul att göra affärer och utveckla kunder. Sedan är det självklart en styrka att känna bolaget så väl. Dessutom återvänder jag med en rejält stärkt verktygslåda och massor av erfarenhet som vi kommer att ha nytta av.

 

Vad kommer du och ditt team att tillföra kunderna?

– Massor! Prifloat är i mina ögon ett unikt bolag på marknaden. Vi har närmare 20 års erfarenhet av att mäta och utveckla verksamheter. Vi kommer att hjälpa våra kunder att mäta, identifiera förbättringsområden, implementera nyckeltal, sätta mål och hjälpa dem jobba mot dem. Vi vill vara våra kunders partner och stötta dem i deras vardagliga förbättringsarbete, oavsett om det handlar om ett projekt eller på ledningsnivå.

 

Maria Hedlund, 3 nov 2020